Woensdagavond Races

Eerste Laser Euro Masters in Oostende was een succes  24 mei 2017


Iedereen was het er over eens dat de uitgave te Oostende een mooi succes was.

De 60 deelnemers overtroffen nu reeds de vorige edities, de beslissing volgend jaar terug te komen met meer deelnemers zou nu reeds zijn genomen.

Er weren 5 wedstrijden van de geplande 6 afgewerkt. Vooral de maandag maakten de  weersomstandigheden het race comité meer dan  moeilijk. Na uren op een zeilbare wind te liggen wachten werd een baan naar de kust uitgelegd. Na een start viel de wind opnieuw weg en eindelijk kwam een kleine zeebries opzetten, werd de baan van 180° verlegd en een half uur voor de limiettijd van 15 uur werd toch nog een mooi reeks gezeild.

Voor de oranisatoren was het heel aangenaam werken met de Masters. De kameraadschap in de klassen is werkelijk opvallend. Ook de medewerking vanuit de klasse valt op.

Zeker voor herhaling vatbaar. Resultaten:

http://www.rnsyc.be/ostend/uploads/results/default.htm

LM


LM

Oostende - Ramsgate  25 mei 2017


Deze morgen vertrok de de wedstrijd Oostende Ramsgate. Door het samenvallen met "Oostende voor Anker" was er nergens plaats meer voorhanden, niet in het Montgomerydok als blijkt uit de foto's, maar ook niet aan de Churchillkaai noch aan de Visserskaai Zuid.


Wegens het laagwater om 8,00 uur werd beslist de vloot heel vroeg naar buiten te sturen. Om 5,30 was er een gezellige drukte in bar en op het terras van de club oor de Croissants en koffie aangeboden door de club. Daar waar eenveel croissants werden besteld als vorig jaar en er dan een paar honderd moeten worden afgevoerd naar Poverello, waren er dit jaar eerder te weinig. Sorry hiervoor.

In een half uur liep het bassin helemaal leeg.


De R.O. Dirk Sledsens had wijselijk beslist de vloot op tijd uit te laten varen. Wachten op de wind was geen optie omdat de diepste boten dreigden vast te lopen in het slijk.

De startboot Jean II werd vervangen door de snelle Reactor en de startlijn werd verlegd van de Binnenstroombank naar de D2 voor Nieuwpoort. Op deze manier werd geen tijd verloren met wachten op de wind. Het risico dat kostbare vloed  zou verloren gaan was te reëel temeer dat vroeger vaak gebeurde dat de tragere jachten nooit meer tijdig aankwamen in Ramsgate wegens de daar heersende tegen tij.


De vloot werd in 2 grote groepen gestart omstreeks een 8,30 uur bij een matig zwak maar dragend briesje.


Foto's van de start zijn te vinden hier

Oostende - Ramsgate  29 mei 2017


Prachtige dag voor de RNSYC.

Bij de heenreis won onze Juliette zowel in IRC als in CR.

In IRC klopten ze hierbij Stortemelk  met een 7 minuten in verbeterde tijd.

Manta werd 3e op een totaal van 16 deelnemers.


In IRC3 won de half Red Cloud, tegen alle gewoontes in, voor Capella en Camelot op een totaal van 13 deelnemers.


In CR 1-2 klopte Juliette Allegria met 5 min en Speed X op een totaal van 30 deelnemers.


In CR 3-6 was het Camelot die won van de half tonner A+. Hier waren er 21 deelnemers.


De meeste deelnemers kwamen aan voor 18,30 uur. De beslissing om de start naar Nieuwpoort te verleggen heeft dus duidelijk zijn nut bewezen.


Juliette bij de start voor Nieuwpoort

Woendagavond n° 8 van 9 augustus

maandag 14 augustus 2017

Bij weinig wind kwamen toch een 17 boten opdagen.
Bij de snelle deelnemers was Xtremely de winnaar voor Canjotto en Monaqua op een totaal van 6.

Bij de minder snelle was het opnieuw Jolo die won dit keer voor Alena en Bwane Gigi. De rest van de 9 deelnemers gaven op of kwamen aan buiten tijd bij gebrek aan wind.

Ven de 2 deelnemende SB20 won Sharckbite.

Er staan mooie foto's van Bernard Flamant op de site: zie: WAR 2017-Bern. Flamant

LM
 

Woensdag 2 augustus

8-8-2017

Mooi hoe tussen 2 drakenevenementen in ook nog aandacht is voor onze WAR races.

Iets minder deelnemers alhoewel 16 deelnemers nu ook zo slecht niet is.

Monaqua won met beperkte voorsprong van Canjoto en O'Boeleau  op het lange

parcours.Op het korte won Jolo  voor Simba en Comme tu Veux. Beide winnaars staan ook op kop in het voorlopige klassement.
 

Woensdagavond 26 juli


Niettegenstaande een paar boten op vakantie zijn, blijft de deelname behoorlijk hoog.

17 deelnemers waarvan 6 op het lang parcours, 11 op het korte waaronder 1 SB20 en 1 draak.

Ragazza wint met voorsprong bij de snellere boten, Jolo bij de kleinere alhoewel de draak Herbie in verbeterde tijd enkele seconden sneller zeilde.

De gemiddelde deename ligt nu op 19,2. Dat is een historisch succes.

LM
 

Eerste tegenslag voor Woensdagavond Race op 19 juli.

donderdag 20 juli 2017


De weersvoorspelling waren danig dreigend dat onze RO de wedstrijd liever niet liet doorgaan. Een aantal enthousiaste deelnemers gingen toch op zee, maar een grondige analyse van alle weerberichten samen deden toch vrezen voor de veilige afloop.

Het is te vrezen, met de dramatische afloop van de Light Vessel Race een paar weken terug in het geheugen, zal meer en meer druk komen te staan op de organisatie. Hopelijk komt er geen plotse overdreven regelgeving die onze sport verlamt na 10 tallen probleemloze jaren.

LM


 

Woensdagavond Races

dinsdag 18 juli 2017

Tot nog toe waren de WAR races een mooi succes.

22 deelnemers voor de eerste reeks, 19 voor de tweede, 18 voor de derde en 14 voor de vierde.  Gemiddeld 18 deelnemers. Dit is prachtig.

Er zijn  reeds 4 OCS gevallen. Dit is spijtig want 20 % krijgen zonder zich eraan te verwachten is helemaal niet aangenaam en staat bijna gelijk aan uitsluiting. Kan hier wat bijgeschaafd worden?

Het moet natuurlijk een aangename clubwedstrijd blijven. Ook in zo'n amicale races is een goed reglement en regels de beste garantie dat het voor iedereen aangenaam blijft en dat niemand afhaakt. Op elk niveau wordt op elk zijn manier ernstig gekoerst. Iedereen heeft wel zijn tegenstrever die hij wilt kloppen. Dat maakt het ook mooi voor iedereen.

Bij de snelle deelnemers staat Ragazza aan de leiding juist voor Monaqua, bij de kleinere is het Jolo met Simba als beste opvolger.

LM

RESULTS RACE 5: WEDNESDAY JULY 19 (RACE CANCELLED )


RESULTS RACE 9: WEDNESDAY AUGUST 16 (Course 9 Abandoned )

Voorlopige rangschikking op 18/8/2017

Woendagavond 23 augustus

donderdag 24 augustus 2017

Bij ideale windcondities werd de laatste echt voor punten tellende wedstrijd gezeild.

Er kwamen en 16 deelnemers opdagen.

Ragazza haalde de overwinning bij de snellere boten (6 deelnemers)

met 2m30s verschil voor Canjoto en Mr. Sandman.

11 deelnemers bij de minder snelle boten. Hier was het opnieuw Jolo die heel nipt wint van C-duce die dit jaar zijn eerste wedstrijd zeilde want pas te water. Poester gevold door Balados en Comme tu Veux volgen binnen een 6 minuten tijdverschil.

Charkbite wint van Norh Sea Two in SB3.

Volgende week wordt de laatste woensdag gezeild maar niet meer voor de punten.

Om deelname te stimuleren worden wel 3 punten toegekend aan de deelnemers.

Benieuwd of dit genoeg zal aanzetten om in groten getale aanwezig te zijn op de prijsuitdeling.

Woendagavond 30 augustus

zondag 27 augustus 2017

Op woensdag 30 augustus zouden we geen echte wedstrijd meer organiseren (zoals ook medegedeeld in de spelregels van 2017 op de website), maar eerder kenissen en vrienden uitnodigen om eens op te stappen en kennis te maken met de zeilsport en de sfeer in de club, waarbij iedere boot die deelneemt nog 2 extra wedstrijdpunten kan verdienen. We zouden slechts zeilen tot half negen ten laatste, en daarna genieten van een “Reuze BBQ” tegen € 25 / per persoon inclusief het optreden van een CONGOLESE  couscous band die zeer dansbare Congolese  muziek brengt met een Cubaanse touch . De naam  :  Les Valeurs Sures de Bruxelles  , een band uit de Matonge wijk .  Ambiance garantie vanaf de eerste noot ! Het Clubhuis betaalt den apéritief aan iederéén … En uiteraard de prijsuitdeling en de verloting van het Breitling polsuurwerk en nog andere gadgets van Breitling.

De laatste Breitling Woendagavond Race van 30 augustus


donderdag 31 augustus 2017

Zeilen kwam er niet meer bij te pas behalve dan voor de Alena die toch een rondje deed in het zware weer. Voor de afsluitende avond met Barbeque schreven niet minder dan 180 man in, soms laattijdig maar iedereen kon worden bediend. Gelukkig werd nog een tentje bijgebouwd en werd het overdekt terras nog aan de zijkanten afgeschermd. De prijzen, gerekend op 6 geldende reeksen, gingen bij de grote boten opnieuw naar Ragazza voor Xtremly en Monaqua. Bij de kleine boten won Jolo voor Simba en Poester. Bij de sportboten won Sharkbite. Met een gemiddelde deelname van 18,5 boten per gezeilde wedstrijd mogen we nog steeds van een mooi succes spreken alhoewel hier en daar stemmen opgaan om te pogen de formule nog te verbeteren. Het werd een denderend feest, hierbij de gelukkige winnares van de Breitling met de schenker Hulpiau. foto's op:

http://www.rnsyc.magix.net/alle-albums/!/oa/7410614/


LM

Nabeschouwing WAR 2017.


woensdag 13 september 2017


We mogen terugblikken op een prachtige editie van onze woensdagavond races.

Niet minder dan 131 startenden kwamen opdagen (zonder de 2 afgelaste wedstrijden in rekening te brengen). Dat maakt en gemiddelde van 18,7 boten per wedstrijd.

De boten op het lang parcours hadden gemiddeld een 7 tal deelnemers, op het klein parcours waren er een 10 tal, de sportboten doen het spijtig genoeg iets minder. Een 31 boten zeilden minstens één maal mee.

De WAR races blijven een prachtige promotie voor het club wedstrijdzeilen.

In een nog te plannen vergadering krijgen alle deelnemers de gelegenheid om eventuele opmerkingen of verbeteringen voor te leggen.

LM

Wat brengt ons 2018


vrijdag 23 februari 2018


Nog wat vroeg om erover te beginnen doch de zomer komt er vlugger aan dan men zou denken. In 2018 beginnen onze Woensdagen op 20 juni en eindigen op 29 augustus wat opnieuw niet minder dan 11 wedstrijden betekent. Met de belangrijke uitbreiding van onze vloot zou de deelname hopeijk nog wat moeten stijgen. Kunnen we een gemiddelde van 20 boten per wedstrijd halen? Er wordt nog gewerkt aan de indeling in klassen, de deelname van "sportboten" en naast een opdeling in 2 klassen ook de mogelijkheid te bieden van een algemeen klassement op een faire basis. Meer hierover later.

Dit prachtig sfeerbeeld (Flamant)  met Canjotto en Xtrmly kan ons reeds doen wegdromen.

Wednesday Evening Races 2018

dinsdag 19 juni 2018

Morgen gaat voor de 9e keer onze populaire wedstrijdenreeks van start. De zomer kan beginnen.

Een goede 27 boten zijn tot nogtoe potentieel ingeschreven, daarom nog niet vanaf de eerste aflevering maar het geeft toch een goede indicatie.

Naar ik hoor blijft de reservatie voor het diner een beetje sputteren. Dat moet beter want het restaurant kan niet altijd instaan voor de aanwezigen van het laatste uur.

Graag tijdige inschrijving dus via WAR Diner.


                                                                                                           

Eerste WAR 2018

Onmiddellijk een voltreffer. Niettegenstaande een paar afwezigheden waren niet minder dan 23 boten aan de start.


De zuidwestenwind die aanvankelijk mooi blies minderde langzamerhand en noodzaakte het Race Comité de baan in te korten. Goede resultaten werden behaald door Xtemely in de snelste klasse met 9 deelnemers. Ragazza kon zijn normale leidersplaats niet waarmaken door teveel wieraangroei. In de ratings onder 1,000 won Comme tu Veux voor Plankzeil en Bwanna GIGI op een totaal van 11 deelnemers


Er deden drie J24 mee met gedeeltelijke bezetting vanuit de Twins. De bedoeling is dus geslaagd. Hier ging de overwinning naar de Poetser. Spijtig genoeg kwam maar één enkele SB20 alsook één enkele draak opdagen.


Er waren een goede 60-tal deelnemers aanwezig op het diner niettegenstaande de heel late inschrijving. Mooie flexibiliteit van de uitbating alhoewel wat meer aandacht voor een tijdige inschrijving wel wordt gevraagd. 

Opvolging wedstrijden.De website van de RNSYC is dringend aan vernieuwing toe.

Een goed draaiende aktiviteit als de Woensdagavondwedstrijden is moeilijk zichtbaar op de site, inschrijving behalve voor deelname aan het dinir is niet te vinden, resultaten komen ook niet in de normale lijst voor. Via de “Manage2sail.com” is wel iets te vinden doch de link ernaar is moeilijk.

Vergeten we niet dat de nieuwe veiligheidsvoorschriften de Club opleggen van voor iedere wedstrijd, ook WAR afzonderlijk in te schrijven met opgave van de volledige bemanning. Alle gegevens worden per boot wel min of meer behouden en kan vlug worden aangepast.

Voorlopig wordt daarom de site “North Sea News” nog een tijdje in het leven gehouden met een rubriek WAR die regelmatig nieuws geeft van de wedstrijden en de resultaten laat kennen. Ook de volledige resultaten zullen worden bijgehouden zolals de voorgaande jaren.


Vraag is of de huiidige opsplitsing in klasse de voor iedereen idelale oplossing is.

Ideaal bestaat natuurlijk nooit doch het opsplitsen in drie categoriën heeft als voordeel dat men zich met meer gelijke boten zou kunnen meten. Een nadeel is dat bepaalde categoriën wel heel erg klein worden en dan nog bestaan uit boten met heel disparate zeilkenmerken.  Zijn we niet aan het afdwalen van de oorspronkelijke doelstelligen van onze WAR.?

LM

Voorlopig klassement na 5 wedstrijden

(onder voorbehoud) is is nog een aanpassing mogelijk omdat en deelnemer, Saudade verkoos op de grote baan mee te dingen)

Tweede WAR 2018

28 juni 2018

De tweede editie kende opnieuw een mooi succes. Een mooie zeebries van een 5 BFT deed verschillende boten beslissen te reven.

In de rating boven 1,000 nam Ragazza wraak voor het tegenvallend resultaat van vorige week. Een goede onderwaterbeurt van Cedric Soete deed de topboot enkele kopen sneller lopen en Ragazza haalde dan ook een mooie eerste plaats. Kort erna kwamen Monaqua en Canjotto op een totaal van 10 deelnemers.


Bij de Cruiser Boats won de Bwana Gigi  met Loic Delahaye een voorsprong van 4 minuten in verbeterde tijd op Plankzeil , de Spirit 37 van Pieter Van Cauwenberghe en de Breon 37 van Laurent Wets op een totaal van 10 deelnemers.


Bij de “sportboten waren het de 2 SB20 die domineerden op de J24.

Eerste werd Sharckbite van Gert Lerno voor Selden met Paul Jonckheere.

Frank Dobbels was 3e op de J24 Simba.

LMWAR 3

woensdag 4 juli 2018

Deze avond wordt de 3e woensdagavond gezeild. Er zijn een 25 boten inegschreven. Het weer ziet er veelbelovend uit en een 80 tal personen zijn op tijd ingeschreven voor het diner. Wat kan men meer verlangen.

De voorlopinge resultaten  en voorlopig klassement worden in deze rubriek bijgehouden vanaf de donderdag.

VERSLAG WAR 3 VAN 4 JULI

donderdag 5 juli 2018

De derde editie van onze WAR was een bijzonder mooie. We kregen een recorddeelname van 28 boten en een prachting zonnig zeilweer en matige noorderbries op een kalme zee.

De RO verkeek zich voor een keer een beetje op een windshift wat aanleiding gaf tot een mindere keuze wedstrijdbaan en een minder perfecte ballans tussen ruime en scherpe rakken.


Bij de Race Boats met rating >1,00 die aan de start kwamen met 11 boten ging de overwinning naar Denebola, de MG30 van Alain Poncelet.

Tweede werd de MR. Sandmann, de X35 van Christian Pottiez voor Monaqua, de Prima 38 van Jan Alleman.


Bij de Cruiser boats <1 met 13 boten aan de start ging de overwinning vaar een bezoekende deelnemer die preciaal van Blankenberge overkwam, de Stephen Jones 310 van Lennard Verhouwen voor een mooie Rob Hunfeys 35 van Loïc Delahaye en de HR 36 Balados van Daniel Devos voor zijn buur op een totaal van 132 boten.


Bij de sportboten was het de SB20 Sharkbite van Gert Lerno die won voor de door de Twins aangepsroken Sebbe Godefroid die de J24 van de Twins stuurde en nipt de andere J24 versloeg voor een Draak en nog eenSB20.


foto's klik hier

 

WAR 5 - 11 juli

dinsdag 10 juli 2018

Benieuwd hoeveel deelnemers volgende woensdag zal aantrekken.

Er zijn enkele boten afwezig en het begin van de vakantie brengt wel wat verandering.

Voor de eerste 3 edities kwamen we aan een gemiddelde van 26 boten wat nooit gezien is.

Nog een herhaalde oproep om zich tijdig in te schrijven op Manage 2sail maar vooral voor deelname aan het diner. De bar moest tot nogtoe telkens zijn aantallen heel laat bijstellen. Enkele deelnemers werden niet meer bediend. Het kan allemaal vermeden worden.

LM

Verslag WAR van 11 juli.

donderdag 12 juli 2018

Voor het eerst kregen we terugvallende deelnamecijfers. Een paar boten vertrokken naar het buitenland, geen draken, SB3 noch J24. Dit mocht de pret niet bederven. De 18 deelnemers werden beloond met een prachtig zeilweer.

In de snelle klasse maakte Ragazza, die vandaag vertekt naar Scheveningen, er een ultime training van en domineerde met een prachtige voorsprong van 23 minuten in werkelijke tijd op de SJ320 Saudade van Verhoeven van Blankenberge. Derde werd de X40 van Arnauld van Schoote voor de andere X35 van Christian Pottiez op een totaal van 8 deelnemers.

Bij de “Cruiser Boats” was het opnieuw de HOD 35 van Loïc Delahaye die kon zegvieren voor de “One design 35” van Patrick Jacquet die een enorme stap vootwaarts naar de goede resultaten lijkt te hebben gezet. Derde werd Comme tu Veux voor Plankzeil op een totaal van 10 deelnemers.